TEXTIELLAB

Ontwikkelcentrum voor textiel

En dan loop je ineens een werkplaats op… Het TextielLab is een verlengde van het museum. Het is dé plek waar de professionele maker het verhaal vertaalt naar stof. En jij staat erbij en kijkt ernaar. Sterker nog: je wordt deelgenoot gemaakt van het proces.

TextielLab maakt het waar

Het TextielLab biedt een uitzonderlijk kijkje in de keuken van de maker. Je kijkt ter plekke mee over de schouder van de professional.

Nergens anders bevind je je zo dicht op het snijvlak van kunst en creatie. Dit maakt je bezoek aan het museum waar mogelijk nog uitzonderlijker. Elke creatie staat op zich en jij bent deelgenoot van het ontstaan ervan.

Misschien ben je bij je bezoek -zonder het zelf in de gaten te hebben- dus wel getuige van het ontstaan van een vorstelijk gewaad of een pronkstuk voor een prestigieus bouwwerk, gemaakt door middel van computergestuurde technieken. Want het is niet ongebruikelijk dat dit soort stukken in het TextielLab gemaakt worden.

by TextielMuseum

Ontworpen door topontwerpers

De rijke collectie van het TextielMuseum en het vakmanschap van het TextielLab worden op een krachtige manier gebundeld in by TextielMuseum. Zo is een meesterlijk label voor huiselijk textiel ontstaan binnen het TextielMuseum. by TextielMuseum presenteert een spraakmakend assortiment met huiselijk textiel ontworpen door topontwerpers en vervaardigd in het TextielLab.

Shop nu

Technieken

Het TextielLab onderscheidt zich door een plek te zijn voor textielontwikkeling. Hier houden professionals zich nadrukkelijk bezig met het creëren van bijzondere projecten op maat. De focus ligt op handmatige en industriële technieken: weven, breien, borduren, tuften, passement en lasersnijden.