Masterclass: Surface design

In deze masterclass ontdek je hoe je tweedimensionale materialen omtovert tot driedimensionale kunstwerken. We gaan spelen met vormen, kleur en texturen, met als doel interessante 3D structuren te creëren. 

Het vertrekpunt voor deze experimenten zijn lasergesneden grids en combineren die met borduurwerk en aanvullende materialen zoals garens, touw, kralen, buisjes en stukken vilt of papier. Het resultaat zijn samples die dienen als artistieke en functionele 'huid' voor diverse toepassingen in interieur, mode en architectuur. Deze masterclass benadrukt het creatieve proces vanuit het materiaal en de techniek, met een 'learning by doing' benadering waarbij innovatie voortkomt uit actief maken, reflecteren en itereren.

Na afloop van de masterclass heb je niet alleen inzicht gekregen in de ontwerppraktijk van Alissa en Nienke, maar ga je ook naar huis met zelf ontworpen driedimensionale structuren. Daarnaast heb je geleerd hoe de patronen van lasergesneden grids kunnen dienen als inspriatie, waarbij je je onder persoonlijke begeleiding hebt verdiept in technieken als weven, borduren en het toevoegen van garens en koorden. Dit proces helpt je om de grenzen van je eigen artistieke ontwerpvaardigheden te verleggen.

Studio A+N

De masterclass wordt gegeven door Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers die samen Studio A+N vormen. Ze ontwerpen innovatieve materialen en installaties voor (interieur)architectuur die zintuigen prikkelen en nieuwsgierigheid en interactie stimuleren. In hun ontwerpen brengen ze ambacht en de high-tech industrie samen, met als doel om de leefomgeving te verrijken en daarmee bij te dragen aan het welzijn van de mens.

Praktische informatie:

  • Als je wil kun je kleine onderdeeltjes meenemen die bevestigd kunnen worden aan textiel. Denk aan kraaltjes, knoopjes of andere kleine materialen.

 

Annulering en terugbetaling

Wat als je een ticket gekocht hebt en toch niet kunt deelnemen aan de masterclass? 

  1. Laat je ons minimaal vier weken voor de masterclass weten dat je verhinderd bent, dan kunnen we je deelname annuleren en krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Je kan er ook voor kiezen je ticket om te boeken naar dezelfde masterclass op een andere datum, mits er nog plaatsen beschikbaar zijn.
  2. Bij annulering korter dan vier weken van te voren, heb je helaas geen recht op restitutie of omboeking.
  3. Je mag je ticket doorgeven aan iemand anders. Laat ons dan uiterlijk één week van te voren weten wie er in jouw plaats komt.  

Geef de annulering of wijzigingen aan ons door via [email protected]. We zijn natuurlijk ook bereikbaar voor al je vragen!