Vrienden steunen jong talent Maud Hoeijmakers met cheque van € 1000,-

4 mei, 2016

Tijdens de jaarlijkse Vriendendag op 2 april werden de vrienden van het TextielMuseum wederom getrakteerd op veel innovatieve ontwerpen op het gebied van productontwikkeling en technologie. Rondom het thema ‘Sensitief & Inventief’ lichtte het internationale instituut SLEM, voor de aanwezigen, een tipje van de sluier over 3D printen van schoenen.

Mooie projecten van materiaal (her)gebruik en sensitief omgaan met processen kwamen van de afgestudeerde ontwerpers:

Simone Post (DAE + Vlisco + By TextielMuseum)
Maud Hoeijmakers (Academy of Fine Arts And Design Maastricht + afstudeerproject ‘Fragments’)
Vera de Pont (DAE + afstudeerproject ‘Pop-up’)
Adrianus Kundert (DAE + afstudeerproject ‘Ripening Rugs’)
Sam Linders (DAE + afstudeerproject ‘Wobble-up’)

Maud Hoeijmakers is met haar afstudeerproject 'FRAGMENTS' door de aanwezige vrienden als meest innovatief en aansprekend ontwerpster gekozen. Het is een collectie losse sokken die allemaal verschillend zijn maar toch bij elkaar passen. Maud ontving een aanmoedigingsprijs van € 1.000,00.

De Vrienden van het TextielMuseum dragen een steentje bij aan de ontwikkeling van het Textielmuseum en talentvolle ontwerpers. Wil je ook deel uitmaken van dit bijzondere netwerk van textielliefhebbers. Word dan ook vriend en meld je nu aan!