Online TextielMuseum

Ervaar het TextielMuseum online

Het TextielMuseum en het TextielLab zijn momenteel tijdelijk gesloten voor publiek. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Omdat we mensen graag blijven verwonderen met textiel, geven we met het Online TextielMuseum mensen de kans om ook thuis het TextielMuseum te ervaren.

Online tour

Bezoekers met de luistertour bij de jurken van Dior, foto: William van der Voort

Online tour The Art of Lace
In ‘The Art of Lace’ worden meer dan veertig stukken tentoongesteld van grote namen als Alberta Ferretti, Balenciaga, Chanel, Dior, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Louis Vuitton, Maison Margiela, Schiaparelli en Yiqing Yin. Cécile Narinx (modejournalist, de Volkskrant) en Jasmijn Bergisch (Viktor&Rolf) gaan in gesprek over het maakproces van de verschillende modehuizen en geven een blik in de wereld van haute couture.

Online tour The Art of Lace
Two Women door Eylem Aladogan, te zien in Rode draden, foto: Tommy de Lange

Binnenkort: online tour Rode draden
De tentoonstelling ‘Rode draden’ draait om het vertellen van verhalen en brengt daarin kunst en design samen. Aan de hand van persoonlijke én culturele perspectieven ontdek je dat er meer dan één verhaal over onze wereld te vertellen valt. De online tour voor ‘Rode draden’ bestaat uit persoonlijke vertellingen van verschillende medewerkers uit het museum. Allen delen hun eigen kijk op een zelfgekozen werk in de tentoonstelling.

Textielworkshops @ home

Makerschap staat centraal in het TextielMuseum, dus organiseren we in het online museum elke week een leuke en duurzame textiel workshop voor thuis. Tijd om aan de slag te gaan.

Sashiko-workshop, foto: William van der Voort

Sashiko workshop @ home
Sashiko is een van oorsprong Japanse methode om textiel te versterken met stikselpatronen. Sashiko-kunstenaar Pey legt je uit hoe je met verschillende technieken je oude jeans nieuw leven in kunt blazen.

Sashiko workshop @ home

Vraag het een museummedewerker

Conservator Adelheid Smit aan het woord, foto: Aad Hoogendoorn

Altijd al willen weten hoe de dag van een museumdirecteur eruit ziet? Een vraag over onze collectie voor een conservator? Vanaf deze week kan je elke woensdag een andere medewerker van het TextielMuseum een vraag stellen.

Vraag het een museummedewerker

Sample Studio TextielLab

Een bezoeker in de Sample Studio van het TextielLab

Het TextielLab is de professionele werkplaats van het TextielMuseum waar designers, kunstenaars en modeontwerpers op vernieuwende manieren textiele werken maken. De Sample Studio is een showcase van de meest innovatieve stoffen en de plek om elk creatief textielproces op gang te brengen. Naast een fysieke ruimte in het museum, kun je de Sample Studio ook online bekijken. Hier ontdek je internationale textielprojecten van ontwerpers en kunstenaars als Jan Taminiau en Otobong Nkanga die gemaakt zijn in het TextielLab.

Online Sample Studio