Over het museum

Onze ambitie

Textiel zit in ons dna. Wij zijn textiel. En we laten onze bezoekers zien en voelen welke positie textiel inneemt in ons dagelijkse leven.

Op weg naar een makersmuseum

Het TextielMuseum staat aan de vooravond van een ambitieuze vernieuwing met als doel de unieke positie die ons museum nu inneemt, te behouden en verder uit te bouwen. Educatie, cultureel ondernemerschap en maatschappelijk verantwoord ondernemen zijn de speerpunten waar we ons op richten. Wij zien het als onze missie om het museum in de toekomst nog toegankelijker te maken. We laten niet alleen professionals maar ook bezoekers met de nieuwste technologieën textiel ontwerpen en maken. Ook bouwen we verder aan onze positie als kweekvijver voor talentvolle ontwerpers en breiden we het educatieve aanbod voor scholen uit.

Achter de schermen wordt nu al hard gewerkt aan het nieuwe museumconcept. De eerste stappen zijn gezet om te transformeren van een ‘Museum in bedrijf’ naar een makersmuseum. De werkplaats – het TextielLab – wordt in dit concept nog beter geïntegreerd in het museum. Op deze manier creëren we voor de bezoeker én de professional een ideale leer- en werkomgeving.