Smart Textiles – Wearable Services

Smart Textiles – Wearable Services

21 januari 2015 t/m 22 februari 2015

De tentoonstelling laat prototypes zien die bijdragen aan de gezondheidssector, mode en interieur. Om deze complexe product-dienst combinaties te ontwikkelen, gebaseerd op de functionaliteit van het product, sloegen textielproducenten de handen ineen met software en hardware bedrijven, dienstverleners, ontwerpers, onderzoeksinstellingen en creatieve hubs.

De tentoongestelde werken maken deel uit van het Smart Textile Services project, een onderdeel van het Creative Industry Scientific Program (CRISP). CRISP werd opgericht met als doel een kennisinfrastructuur te ontwikkelen om de aanhoudende groei te stimuleren van de Nederlandse ontwerpsector en de creatieve industrie. Het Smart Textile Services project had als opdracht het ontwikkelen van een inspiratievolle proeftuin die textielproducenten in staat stelt om de multi-disciplinaire mogelijkheden en uitdagingen te leren kennen van een product-dienst combinatie gebaseerd op intelligent textiel.

Partners: byBorre, Design Academy Eindhoven, De Wever, Johan van de Acker Textielfabriek, Lantor, Metatronics, Modint, Optima Knit, Pauline van Dongen, Savo BV, Saxion, Stichting Contactgroep Textiel, TextielMuseum, TU Delft, TU Eindhoven, Unit 040, V2_ & Waag Society

Tentoonstellingsconcept: Oscar Tomico Tentoonstellingsontwerp: Marina Toeters Grafisch ontwerp:  Martijn ten Bhömer Productie: Kristi Kuusk, Bea Nieuwenhuis, Jan-Willem Smeulders & Silvin Willemsen Fotografie: Wetzer & Berends

‘Smart Textile Services’ wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken via het CRISP programma.