Volwassenen

Volwassenen

 

Workshops voor groepen

Het TextielMuseum heeft voor groepen volwassenen twee workshops samengesteld.
Maak een keuze uit:


Workshop Vilten voor groepen

Inspiratie en zelf vilt maken.

Het vilten van wol is één van de oudste textieltechnieken. De techniek is nog steeds populair, ook bij professionele ontwerpers zoals Claudy Jongstra. Deze workshop start met een presentatie van inspirerende vilttoepassingen in design, mode en kunst. Daarna leer je de beginselen van deze techniek. Met sop, warmte en wrijving maak je met verschillende kleuren gekaarde wol een viltproduct.
Meer informatie

Workshop mouleren voor groepen
Weven met autogordels.

Moulage betekent letterlijk 'vormen' en wel het vormen van kleding om een lichaam of om een pop. In deze workshop maak je kennis met de basistechniek van het van weven waarna je zelf aan de slag gaat met het mouleren. Met autogordels worden verschillende weefbindingen uitgeprobeerd. Een verrassend silhouet van een kledingstuk is het resultaat. Het resultaat kan vast worden gelegd op een foto!
Meer informatie
 

---------------------------------------------------------------------------

Workshops bij evenementen

Jaarlijks organiseert het museum publieksevenementen voor jong en oud. Ook tijdens de evenementen bieden wij inspirerende workshops voor jong en oud aan.

---------------------------------------------------------------------------

Masterclasses

Het TextielMuseum organiseert dit jaar weer verschillende masterclasses rondom de lopende tentoonstelling. Doe ervaring op met uiteenlopende textieltechnieken onder leiding van experts. De technieken worden op een simpele manier uitgelegd, er wordt geoefend en aan het eind van de dag ga je met proeven en instructiemateriaal naar huis. De masterclasses zijn een opstapje om zelf aan de slag te kunnen met de technieken. Naast techniek is er aandacht voor de herkomst en gebruik textiel. Basis textielkennis is gewenst maar niet perse noodzakelijk.

---------------------------------------------------------------------------