Stichting Vrienden TextielMuseum

Stichting Vrienden TextielMuseum

Wie we zijn

De Stichting Vrienden van het TextielMuseum, opgericht in 1982, stelt zich ten doel het TextielMuseum met raad en daad te ondersteunen bij de realisatie van haar doelstellingen en activiteiten. Zij is nauw betrokken bij alle ontwikkelingen van het museum.

Zo ondersteunt de stichting het museum in haar ambitie uit te groeien tot hét kennis- en expertisecentrum op het gebied van textiel op nationaal en internationaal niveau.

De ruim 500 vrienden van de stichting zijn zelf werkzaam (geweest) in de textielbranche, hebben affiniteit met textiel of dragen het TextielMuseum een warm hart toe. 

 

Wat we doen

De ondersteuning heeft tot op heden vorm gehad in een financiële bijdrage aan onder meer de renovatie van de stoommachine, aankoop van weef- en breimachines, collectieaankopen en het bieden van een podium aan jonge ontwerpers.

Lees meer over de projecten waaraan de Stichting Vrienden heeft bijgedragen en welke activiteiten zij organiseert voor haar vrienden.

 

Word ook Vriend

Draagt u het museum ook een warm hart toe, wilt u het museum ondersteunen, het gedachtengoed van het museum uitdragen en medebelangstellenden ontmoeten? Word dan vriend van het TextielMuseum.

Als vriend van het TextielMuseum heeft u een streepje voor en ontvangt u onder andere vrije toegang tot het museum.

Bekijk de mogelijkheden


Bestuur

Het huidige bestuur van de Stichting Vrienden van het TextielMuseum bestaat sinds april 2017 uit de volgende personen:

Bestuur Stg Vrienden TextielMuseum 2018

 

ANBI

De Stichting Vrienden van het TextielMuseum staat bij de Belastingdienst ingeschreven als tot algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Bezoek de ANBI pagina

 

Contactgegevens

Postbus 4265
5004 JG Tilburg

T: 013 536 74 75
M: vrienden.textielmuseum@gmail.com

Bezoekadres
Goirkestraat 96
5046 GN Tilburg