Vriendendag 2014

Vriendendag 2014

<< Terug naar Projecten 2016 2015 2013 2012 2011 2009


THEMA 2014:   CULINAIR TEXTIEL

Het thema van de vriendendag stond in het teken van kijken, horen, voelen, ruiken, proeven … alle zintuigen werden geprikkeld!

Het programma

Food designer Yoka Stada, culinair kunstenares verbonden aan het groene initiatief Betonnen Boswachter en aan Yellow Chef, legde de link tussen textiel ontwerpen en koken.

Een boeiende lezing volgde over natuurlijke kleurstoffen en duurzame ontwikkelingen in de textielindustrie door Dorien Derksen. Als wetenschapper werkzaam bij Rubia Natural Colours, is Dorien een expert uit de industrie die daarnaast, als lector biobased materials, verbonden is aan Avans Hogeschool

Vriendendag 2014 - Yoka Stada Vriendendag 2014 - Hapjes Yoka Stada Vriendendag 2014 - Dorien Derksen


Corinne van GrevenbroekVrienden TextielMuseum- Vriendendag 2014 Corinne van Grevenbroek
Wrap

2nd year student Design Academy Eindhoven.
Nomads refugees and travelers are constantly on their way, moving from one place to another. In my research and experiments with textile I was drawn to the color and texture of dried vegetables. I decided to combine my work with a warm clothing item for a nomad, a shawl. My shawl is a symbol of the nomads reality, it keeps them warm and in times of need will provide them with food on their journeys. 

Rosemarijn Lagerweij
Vrienden TextielMuseum- Vriendendag 2014 Rosemarijn LagerweijWeefsels gebruikmakend van natuurlijke, soms eetbare materialen

Opleiding: de foundation opleiding aan de West Surrey College of Art in Farnham (GB); daarna het basisjaar op de Willem de Kooning academie in Rotterdam, vervolgens de textielafdeling van de Rietveld academie ( diploma 1985 ). Dit jaar begonnen met de kaderopleiding Weven Speciaal die door het Weefnetwerk georganiseerd wordt.

Ik werk veel met vlas (linnen) en allerlei soorten hergebruikmateriaal zoals breiresten en tuin- en keukenafval.

Michelle van den Poel Vrienden TextielMuseum - Vriendendag 2014 Michelle van den Poel
Biobased materials 

Student AKV ST Joost.
Toont resultaten van onderzoek en experimententen naar aanleiding van een bijzonder project. Dit in het kader van het lectoraat biobased materials op Avans Hogeschool Breda. 

 

 


Vriendendag 2014 - Alexandra GenisVriendendag 2014 - Rosemarijn LagerweijVriendendag 2014 - Corinne van Grevenbroek


Kim Zoutewelle
Emotional skin

Vrienden TextielMuseum - Vriendendag 2014 Kim Zoutewelle

Ik heb als 1e jaar student van de Design Academy Eindhoven een eigen survival kit ontworpen. In sommige conversaties kunnen gevoelens indringend zijn dat je eigenlijk een beschermende huid nodig hebt om je emoties te absorberen en te uiten. Ik heb voor dat doel een speciale huid ontworpen en me daarbij verdiept in fruitleer. Ik heb onderzoek gedaan in de kleur en textuur van fruitleer. Dat heeft geresulteerd in een emotional skin van fruitleer.

Don Kwaning
Tasty materialsVrienden TextielMuseum - Vriendendag 2014 Don Kwaning

1e jaars student Design Academy Eindhoven.
Don experimenteert in het bijzonder met plantaardige producten. Met stengels, vruchten als rozijnen, krenten en bessen tovert hij nieuwe materialen en realiseert daaruit ook poëtische 3D vormen. 

Alexandra Genis
Germinating textile (ontkiemend textiel)
TextielMuseum - Vriendendag 2014 - Alexandra Genis
1e jaars studente Design Academy Eindhoven.
Alexandra heeft zich verdiept in het verven van textiel met natuurlijke kleurstoffen. Dit heeft zij in een aantal stalen ook gecombineerd met de macramee techniek. Zij is gefascineerd door zaden die ontkiemen en probeert dit in haar ( tijdelijke ) experimenten te tonen.


Vriendendag 2014 - Veelzijdige mais - Dorien DerksenVriendendag 2014 - Yoka StradaVriendendag 2014 - Kim Zoutewelle - fruitleer


Tekst: Wilma Korenromp