Vriendendag 2013

Vriendendag 2013

<< Terug naar Projecten 2016 2015 2014 2012 2011 2009


Zowel de ruim 80 aanwezige vrienden als het bestuur van de vrienden van het TextielMuseum kijken terug op een boeiende vriendendag. Na het openingswoord van interim bestuursvoorzitter Louis Appeldoorn sprak ook Errol van de Werdt, directeur van het TextielMuseum, warme woorden uit over de betekenis van het hebben van vrienden. 

Vrienden zijn belangrijke ambassadeurs en die kan het museum niet genoeg hebben!

Presentaties
In het auditorium presenteerden de vier jonge ontwerpers Martijn van Strien, Dienke Dekker, Barbara Medo en Daniel Costa hun afstudeeropdracht aan de vrienden. Gevoed door hun inspiratie en inzicht in de productieprocessen bezochten de vrienden aansluitend de kleine exposities waar spontaan boeiende gesprekken met de ontwerpers ontstonden. Eindelijk kon met handen en voeten(!) worden gevoeld aan de prachtige textielen.

Keuze voor uitnodiging van de ontwerpers vormde een eerdere samenwerking met het TextielMuseum. In het YearBook 2012, een uitgifte van het TextielMuseum, wordt aandacht besteed aan jonge textielontwerpers zoals Martijn van Strien.

MARTIJN VAN STRIEN
Mode
Design Academy Eindhoven
Threads for Cockaigne

www.martijnvanstrien.com
DANIEL COSTA
Interieur
Design Academy Eindhoven
Prologue to the grounded joys - barefoot tapestry
www.daniel-costa.com
DIENKE DEKKER
Interieur
Design Academy Eindhoven
Union of striped yarns

www.dienkedekker.com
BARBARA MEDO
Mode
Design Academy Eindhoven
Insected

www.barbaramedo.com
Vriendendag 2013 - Martijn van Strien Daniel Costa - Prologue to the grounded joys Dienke  Dekker - Union of striped yarns Barbara Medo - Insected

Prachtige subtiel geweven mode items, door ikat, ruiten en strepen geïnspireerde interieurstoffen, innovatieve bedrukte, gelaserde en behaarde stoffen en tot slot een totaal nieuwe invalshoek om met blote voeten op een tapijtlandschap je lichaam te prikkelen. Zie hier de toekomst.

De uitslag
Veel aanwezigen viel het hoorbaar zwaar een keuze te maken uit de oorspronkelijke, verrassende, smaakvolle en sensuele ideeën die de ontwerpers toonden. In feite kunnen we daarom al, alle 4 de ontwerpers winnaar noemen. Onder het genot van een drankje in het MuseumCafe werd duidelijk dat we dit maal zowaar 2 gelijk eindigende ontwerpers konden feliciteren met de Vriendenprijs 2013: BARBARA MEDO en MARTIJN VAN STRIEN. Veel dank aan alle aanwezigen die deze vriendendag weer tot een succes maakten.

Vriendendag 2013 - Dienke DekkerVriendendag 2013 - Barbara MedoVriendendag 2013 - Daniel CostaVriendendag 2013 - Martijn van Strien