Bezoek het TextielLab

Bezoek het TextielLab

Het TextielMuseum is een museum in bedrijf. Naast inspirerende tentoonstellingen op het gebied van design, kunst en erfgoed biedt het TextielMuseum plaats aan het TextielLab. In het TextielLab zijn bezoekers getuige van wat ontwerpers, kunstenaars en architecten aan het maken zijn; het biedt een uniek kijkje in de ‘ontwerpkeuken’ die normaliter gesloten blijft. Door ter plekke te ervaren hoe samples en producten gecreëerd worden, word je als bezoeker deelgenoot gemaakt van het maakproces.

Bezoek www.textiellab.nl

 

Exclusief & innovatief

Het TextielLab is bekend in Europa door de prototypes, autonome werken en exclusieve producties. Nationale en internationale modestudenten komen in het TextielLab om te werken aan afstudeeropdrachten, internationale ontwerpers ontwikkelen hun stoffen voor de nieuwste collecties, interieurarchitecten experimenteren met materialen en technieken en kunstenaars vinden inspiratie voor hun laatste creaties. Bekijk voor een selectie aan uitgevoerde projecten het TextielLab portfolio.

Bekende ontwerpers zoals Hella Jongerius, Jan Taminiau, Studio Job en Scholten & Baijings, kunstenaars zoals Barbara Broekman, Reinoud van Vught, Jasper Krabbe en Teun Hocks en architecten zoals OMA hebben allemaal tijd doorgebracht in het TextielLab.

 

by TextielMuseum

De rijke collectie van het TextielMuseum en het vakmanschap van het TextielLab worden op een krachtige manier gebundeld in by TextielMuseum. Een spraakmakend assortiment huiselijk textiel ontworpen door topontwerpers, op meesterlijke wijze vervaardigd in het TextielLab van het TextielMuseum. Het cultureel erfgoed is een belangrijke inspiratiebron en de moderne techniek van het TextielLab vertaalt het verhaal van de ontwerper naar stof. De ambachtelijke afwerking zorgt voor een fraai en onderscheidend eindproduct.
 
Shop de collectie op by.textielmuseum.nl