Rondleidingen

Rondleidingen

Bezoek het TextielMuseum aan de hand van een inspirerende rondleiding.
Maak een keuze uit:

Let op!! Wegens een technische storing wordt het aanvraagformulier niet verzonden! Dringend verzoek om uw aanvraag te sturen naar boekingen@textielmuseum.nl

Algemene informatie

Kosten
Een rondleiding kost € 75,- per uur. Daarnaast geldt de entreeprijs per persoon.

Duur en groepsgrootte
Een rondleiding duurt 1 uur. Per rondleiding geldt een groepsgrootte van maximaal 15 personen.

Talen
Rondleidingen worden standaard verzorgd in het Nederlands. Engels op aanvraag via onderstaand formulier.

Catering tijdens uw groepsbezoek
Als het museum met een groep wordt bezocht zijn er ruime cateringmogelijkheden voor bijvoorbeeld een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers erbij, een groepslunch en/of een afsluitende borrel. 

Bekijk de cateringmogelijkheden

Aanmelden
Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een rondleiding kan tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum worden ingediend. 
Wij adviseren bij een boeking voor een grotere groep en/of een uitgebreid programma, in een eerder stadium een aanvraag te doen in verband met beperkte ruimte.

Voorwaarden museumbezoek
Voor het museumbezoek zijn de reguliere huisregels van kracht. Lees hier de huisregels.
 

Rondleiding TextielLab

Kijk mee over de schouder van een kunstenaar
Het TextielLab is het ‘kloppend hart’ van het museum, een proeftuin waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan. Dagelijks werken onze experts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten. Je wandelt langs de vele technieken: weven, breien, laseren, borduren, tuften en passement.

Ga naar het aanvraagformulier

 

Rondleiding Industrialisatie

De geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg
Hoe ging het er vroeger aan toe in een textielfabriek? Hoe werd er vóór die tijd geproduceerd? Waar komt de naam 'Kruikezeiker' vandaan? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens deze rondleiding. Er wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan de Wollendekenfabriek met de stoommachine, de Damastweverij en er is aandacht voor het gebouw, dat oorspronkelijk als textielfabriek diende.

Ga naar het aanvraagformulier

 

Rondleiding Tijdelijke Tentoonstellingen

Design, kunst en/of mode centraal
Jaarlijks biedt het TextielMuseum vier tentoonstellingen. De rondleider neemt je mee naar de collectie tentoonstelling en de thema tentoonstelling op het gebied van textiele kunst, - vormgeving en fashion. Het maakproces van verschillende objecten komt aan bod en er wordt een link gelegd met het TextielLab.

Ga naar het aanvraagformulier

Dagelijkse Gratis Mini-Rondleidingen

Onze rondleiders nemen je dagelijks mee op een korte tour langs de highlights van het TextielMuseum en het TextielLab.

Deze rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers. Je kunt je op de dag aanmelden bij de balie (max. 4 personen per rondleiding). De maximale groepsgrootte per mini-rondleiding is 15 personen.

- dinsdag t/m vrijdag om 11:00u/12:00u/14:00u 

- zaterdag en zondag om 13:00u/14:00u/15:00u

- aanmelden kan uitsluitend ter plekke bij de balie van het museum

- de duur van de rondleiding is een half uur

- deze rondleidingen worden alleen in het Nederlands verzorgd

Voor of na de tour kun je eventueel voor iets te drinken en te eten terecht in ons TextielCafé. Of neem eens een kijkje in de TextielShop waar onder andere de textiele producten van het huislabel by TextielMuseum te vinden zijn.

Contact

Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met afdeling Boekingen, via (013) 54 94 564 of stuur een mail naar Boekingen.

Bereikbaar: dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.  

Let op!! Wegens een technische storing wordt het aanvraagformulier niet verzonden! Dringend verzoek om uw aanvraag te sturen naar boekingen@textielmuseum.nl

Formulier