DamastWasserij

DamastWasserij

Damast wasserij voor antiek en modern tafelgoed
Door de vernieuwde aandacht voor tafelcultuur kan fraai tafelgoed zich weer verheugen in een toenemende populariteit. In de wasserij en opmakerij kunt u uw mooie tafelgoed op een ambachtelijke wijze laten behandelen.

Een stukje geschiedenis
Eén van de bedrijven die zich al vanaf het midden van de 19de eeuw toelegde op de vervaardiging van mooi, handgeweven linnengoed was de Brabantse weverij W.J. van Hoogerwou & Zonen.
Dit bedrijf is in 1970 gesloten, maar het rijke erfgoed is in het TextielMuseum nog steeds te bewonderen. Het bestaat niet alleen uit de oorspronkelijke handweefgetouwen, maar ook uit een uitgebreid archief van patronen en het fraaie tafellinnen zelf.
Onderdeel van de DamastWeverij vormt de wasserij en opmakerij. Het tafelgoed wordt gewassen, gemangeld, 24 uur in de linnenpers gedaan en tot slot - tegen het vergelen - in blauw papier verpakt.

Prijslijst (alle genoemde bedragen zijn exclusief B.T.W.)

Tafelgoed                                                    2018

Vingerdoekjes tot een formaat van:       50 x 50 cm                             €   3,20 per stuk

Servetten tot een formaat van:              70 x 70 cm                             €   4,20 per stuk

Dekservetten tot een formaat van:        95 x 95 cm                             €   4,20 per stuk

Tafellakens                                            per m²                                    €   4,20

Wit maken                                             per tafellaken                         €  14,90

Wit maken                                             per servet                               €   3,20

Franjes                                                  per strekkende meter             €   4,20

Indien u ervoor kiest om uw gewassen tafelgoed op te laten sturen, dan  wordt een bedrag van € 17,50 (excl. btw) in rekening gebracht voor de verzend- en administratiekosten.    

Onder tafelgoed worden tevens geborduurde of opengewerkte kleden verstaan.
Er wordt geen gekleurd tafelgoed aangenomen. Wij verzoeken u om het tafelgoed als complete set aan te leveren (ook als bepaalde onderdelen niet gebruikt zijn) om onderlinge verkleuring tegen te gaan. Door het wassen wordt het tafelgoed altijd lichter van kleur.

Aanlevering per post
U kunt uw tafelgoed per post aan ons opsturen:

TextielMuseum

T.a.v. afdeling Damast wasserij

Goirkestraat 96

5046 GN  Tilburg

Portokosten voor het opsturen zijn voor eigen rekening.

Wij zullen de ontvangst van de toegestuurde wasopdracht schriftelijk aan u bevestigen conform bovenstaande tarieven. 

Afleveren in de Textielshop
U kunt uw tafelgoed tijdens openingstijden van het museum afleveren in de damast wasserij en indien deze gesloten is in de Textielshop op bovengenoemd adres. Een bewijs van ontvangst wordt u meegegeven. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 17.00 uur, zaterdag en zondag 12.00 - 17.00 uur. Voor openingstijden tijdens feestdagen zie onze website www.textielmuseum.nl.

Tafelgoed ophalen
U kunt uw tafelgoed ophalen van dinsdag t/m vrijdag (10.00 - 17.00 uur). Indien u uw tafelgoed komt ophalen, wordt deze contant afgerekend. Pinnen is mogelijk.

Contact                                             
Voor vragen over uw was kunt u bellen naar de wasserij: 013 - 54 94 583 (dinsdag - vrijdag 10.00 - 14.30 uur). Voor overige vragen kunt u contact opnemen met het TextielLab: per e-mail info@TextielLab.nl of telefonisch 013 - 54 94 575 (dinsdag en donderdag 10.00 - 17.00 uur, woensdagochtend 10.00 - 13.00 uur).                    

Voorwaarden voor het wassen van tafelgoed
Gekleurd damast wordt door ons niet in behandeling genomen.

Wij verzoeken u om het tafelgoed als complete set aan te leveren (ook als bepaalde onderdelen niet gebruikt zijn) om onderlinge verkleuring tegen te gaan. Door het wassen wordt het linnengoed altijd lichter van kleur.

Het tafelgoed wordt met de machine gewassen en het drogen, persen en het opmaken geschied geheel met de hand, waardoor zoveel mogelijk het risico van beschadiging wordt uitgesloten. Ernstig beschadigde of zeer sleetse stukken worden niet in behandeling genomen, evenmin als artikelen van kunstzijde, wol e.d.

Het te wassen en op te maken tafelgoed wordt met uiterste zorg behandeld; wij achten ons echter niet aansprakelijk voor eventuele beschadigingen welke desondanks mochten optreden, door welke oorzaak dan ook.

Aangezien wij over een beperkt aantal ervaren en zorgzame vaklieden beschikken, kunnen wij ook maar een beperkte hoeveelheid tafelgoed tegelijkertijd in behandeling nemen.