Workshops Op Zondag | Simply Scandinavian

Iedere 1ste en 3de zondag van de maand kun je deelnemen aan inspirerende workshops onder leiding van museumdocenten en ontwerpers Veronica Vaes en Ilse Vermeulen.

Bekijk het programma met interessante workshops:

3 juni 2018 Fins Doodle-design-tapijt UITVERKOCHT
17 juni 2018 Scandinavische eenvoud op tafel UITVERKOCHT
1 juli 2018 Stijlvol Scandinavisch weven UITVERKOCHT
15 juli 2018 Fins Doodle-design-tapijt UITVERKOCHT
2 september 2018 Scandinavische eenvoud op tafel UITVERKOCHT
16 september 2018 Stijlvol Scandinavisch weven UITVERKOCHT
7 oktober 2018 Fins Doodle-design-tapijt UITVERKOCHT
21 oktober 2018 Scandinavische eenvoud op tafel UITVERKOCHT
4 november 2018 Stijlvol Scandinavisch weven UITVERKOCHT
18 november 2018 Fins Doodle-design-tapijt UITVERKOCHT

FINS DOODLE-DESIGN-TAPIJT

.

Geïnspireerd op de Finse hoogpolige geweven wandkleden (Ryijys) van ontwerpers Eva Brummer en Lea Eskola, maak je je eigen minikleed. Uitgangspunt voor het minikleed is een ‘doodle’, een vluchtige inktkrabbel, die ontstaat bij het uittesten van een pen. Bij het ontwerpen kies je uit de mooiste wolsoorten! De techniek die gebruikt wordt is handmatig knopen, dit is de voorloper van het tuften dat gebruikt wordt bij het vervaardigen van tapijten.

Moderne Finse Ryijy (geweven hoogpolige wandkleden) gooiden hoge ogen in de jaren ‘50 op de Triënnales in Milaan. Als inspiratie voor de ontwerpen dienden de natuur en (emotionele) ervaringen. Het tapijtje dat je tijdens deze workshop maakt, kun je als een klein kunstwerkje aan de muur hangen.

Datums:  zondag 3 juni 2018  |  15 juli 2018  |  7 oktober 2018  |  18 november 2018
Tijd: 13.30 tot 16.30 uur

Inschrijven verplicht:  je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen

SCANDINAVISCHE EENVOUD OP TAFEL

De tentoonstelling 'Simply Scandinavian | Nordic design 1945-2018' toont het meest iconisch, Scandinavisch design. Uitgangspunten voor dit design zijn vakmanschap, eenvoud en de nauwe relatie met de natuur. Je vindt in de tentoonstelling een breed scala van interieurtextiel bedrukt met simpele, geometrische patronen. De kracht van eenvoud met een maximaal effect.

In deze workshop ga je hiermee aan de slag. Met zelfgemaakte stempels bedruk je een tafelloper. Als ondergrond heb je de keuze uit twee kleurtinten. Met een eigen compositie van motieven en gedempte tinten geef je een persoonlijke draai aan de zo aansprekende en kenmerkende Scandinavische stijl.

Datums: zondag 17 juni 2018  | 2 september 2018  |  21 oktober 2018

STIJLVOL SCANDINAVISCH WEVEN

.

Ontwerp je eigen Tras Matta Vävnad (vodden weefsel) met dierbaar of gebruikt textiel uit je omgeving. Thuis bereid je je materiaal voor, scheur je de stoffen in repen van 1,5 cm en sorteer je ze. In de Studio’s van het TextielMuseum worden de repen stof omgetoverd tot een Zweeds ontwerp, passend bij je eigen interieur.
Voor het maken van dit weefsel maak je gebruik van een 8-schachts weefgetouw.

De kleuren en stofsoorten in het geweven voorbeeld zijn gebaseerd op een werk van John Astbury en het boekje 'Zweeds Voddeweven', beiden uit de bibliotheek van het museum. Hiervoor is een panama- en platbinding gebruikt.

Datum: zondag 1 juli 2018  |  16 september 2018  |  4 november 2018

Koop online je ticket voor de Workshops op Zondag

Reserveer een plaats voor de Workshops op Zondag door aankoop van een ticket via het online ticketsysteem. Je ontvangt na aankoop je ticket per mail dat enkel nog even gescand moet worden in het museum.

Tickets voor de workshop zijn exclusief entree. Dus nog geen entreebewijs of museumkaart? Voeg deze dan gemakkelijk toe aan je bestelling onder de knop 'Entree individueel'.

Wijziging of annulering:

Indien een cursist verhinderd is deel te nemen aan de workshop, is vervanging door een andere cursist mogelijk, mits de vervanger uiterlijk 1 week voor de workshop wordt aangemeld bij het TextielMuseum.
Voor deze vervanging is cursist geen extra kosten verschuldigd.

Een verhinderde cursist kan op verzoek worden overgeboekt naar een workshop op een andere datum, mits er beschikbaarheid is op deze datum.
Bij verhindering heeft cursist geen recht op restitutie van de kosten voor deelname, tenzij cursist gegronde redenen, naar het oordeel van het TextielMuseum, kan aangegeven voor de verhindering.

Cursist is gerechtigd om deelname aan de workshop kosteloos te annuleren tot 4 weken voor de geplande workshop.
Bij annulering vanaf 4 weken voor de workshop tot 1 week voor de workshop zal 50% van de verschuldigde kosten als annuleringskosten in rekening worden gebracht.
Bij annulering binnen 1 week voor de workshop is het volledige bedrag verschuldigd.

Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de workshop geannuleerd, in welk geval je restitutie van je betaling krijgt.

Beschikbaarheid
Wanneer er geen tickets worden weergegeven voor de betreffende workshop, dan is deze uitverkocht en kun je niet meer inschrijven.

Vragen
Vragen over de workshops kun je mailen naar: workshop@textielmuseum.nl. Je ontvangt hierop z.s.m. antwoord.