NIEUW | Workshops Op Zondag | Bauhaus& | Modern Textiel in Nederland

Iedere 1ste en 3de zondag van de maand kun je deelnemen aan inspirerende workshops onder leiding van museumdocenten en ontwerpers Veronica Vaes en Ilse Vermeulen.

De tentoonstelling ‘Bauhaus& | Modern Textiel in Nederland’ neemt je mee in de wereld van het Bauhaus: de vooruitstrevende school voor ontwerpers, kunstenaars en architecten die 100 jaar geleden werd opgericht in Duitsland. Een tentoonstelling met een rijkdom aan modernistische weefsels, kleur- en materiaalexperimenten en prachtige eindproducten.

Bekijk het programma met interessante workshops:

2 juni 2019 Borduren op z'n Bauhaus (UITVERKOCHT)
16 juni 2019 Vorkurs Drücke (UITVERKOCHT)
7 juli 2019 Theatraal Bauhaus
1 september 2019 Mini Gobelin (UITVERKOCHT)
15 september 2019 Borduren op z'n Bauhaus (UITVERKOCHT)
6 oktober 2019 Vorkurs Drücke (UITVERKOCHT)
20 oktober 2019 Theatraal Bauhaus
3 november 2019 Mini Gobelin (UITVERKOCHT)
17 november 2019 Borduren op z'n Bauhaus

BORDUREN OP Z'N BAUHAUS

.

Geïnspireerd op het werk van Bauhausweefster Otti Berger maak je in deze workshop een compositie van geborduurde draden en karton op een textiele ondergrond en onderzoek je de kwaliteiten van verschillende materialen en hun onderlinge relaties. Hiermee creëer je zelf een Bauhaus geïnspireerd borduurwerk.

We bieden verschillende stoffen, karton en draden aan om mee aan de slag te gaan. Je bent vrij om zelf stof mee te nemen om je eindproduct een persoonlijke tint te geven.

Datums:  zondag 2 juni 2019  |  15 sept 2019  |  17 november 2019

Tijd: 13.30 tot 16.30 uur

Inschrijven verplicht:  je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen

Koop uw ticket hier

VORKURS DRÜCKE (UITVERKOCHT)

In deze workshop gaan we aan het werk met transparante inkten en pigmenten, geinspireerd door de weefsels van leermeester Gunta Stölzl en weefster Benita Koch.

We onderzoeken de rijke kleurschakeringen en de vormen en gaan daarna zelf aan de slag. We werken met de zeefdruktechniek met transparante inkten en losse pigmenten om zo de effecten van de weefsels te kunnen benaderen. Tijdens deze workshop ga je experimenteren met kleur, transparantie, vorm, restvorm, overlapping en compositie.

Aan het einde van de workshop ga je naar huis met drie kleurrijke werken. Lijst ze in, of maak er een mooie loper van voor je tafel!

Datums:  zondag 16 juni 2019  |  6 oktober 2019

Koop uw ticket hier

THEATRAAL BAUHAUS

.

Bauhaus heeft inspiratie gegeven aan talloze kunstenaars, architecten en ontwerpers. Voor deze workshop bekijken we het werk van kunstenaar Oskar Schlemmer.

Oskar Schlemmer stond bekend om zijn ruimtelijke ontwerpen met theatrale uitstraling. Met choreografieën, wandschilderingen en sculpturen is hij terecht veelzijdig te noemen.

Tijdens deze workshop bouw je zelf een ruimtelijke creatie: een theaterfiguur van uiteenlopende materialen. De techniek van mouleren komt aan bod en je vormt de onderdelen al experimenterend rechtstreeks op een paspop. We zorgen voor uiteenlopende materialen zoals autogordels, papier en plastic.

Het eindresultaat kan helaas niet mee naar huis genomen worden, maar je kan het uiteraard wel fotograferen.

Datums:  zondag 7 juli 2019  |  20 oktober 2019

MINI GOBELIN (UITVERKOCHT)

.

Tijdens de Vorkurs van het Bauhaus leerde je op een experimentele manier omgaan met techniek en materiaal. Leerlingen maakten een zogenaamde Splitgobelin: weven op een getouwtje zo groot als je hand, met verschillende basisvormen.

Bij deze workshop ga je zelf experimenteren met vorm en kleur. Je maakt een eigen ontwerp en werkt dat uit aan de hand van de gobelintechniek.

Aan het einde van de workshop mag je het weefwerk mee naar huis nemen. Wil je nog vaker weven? Dan kun je het weefraampje aan het einde van de workshop bij de kassa afrekenen.

Je mag natuurlijk ook je eigen weefraampje meenemen als je deze thuis al hebt.

Datums:  zondag 1 september 2019  |  3 november 2019

Tijd: 13.30 tot 16.30 uur

Koop hier onder online je ticket voor de Workshops op Zondag

Reserveer een plaats voor de Workshops op Zondag door aankoop van een ticket via het online ticketsysteem. Je ontvangt na aankoop je ticket per mail dat enkel nog even gescand moet worden in het museum.

Tickets voor de workshop zijn exclusief entree. Dus nog geen entreebewijs of museumkaart? Voeg deze dan gemakkelijk toe aan je bestelling onder de knop 'Entree individueel'.

Wijziging of annulering:

Indien een cursist verhinderd is deel te nemen aan de workshop, is vervanging door een andere cursist mogelijk, mits de vervanger uiterlijk 1 week voor de workshop wordt aangemeld bij het TextielMuseum.
Voor deze vervanging is cursist geen extra kosten verschuldigd.

Een verhinderde cursist kan op verzoek worden overgeboekt naar een workshop op een andere datum, mits er beschikbaarheid is op deze datum.
Bij verhindering heeft cursist geen recht op restitutie van de kosten voor deelname, tenzij cursist gegronde redenen, naar het oordeel van het TextielMuseum, kan aangegeven voor de verhindering.

Cursist is gerechtigd om deelname aan de workshop kosteloos te annuleren tot 4 weken voor de geplande workshop.
Bij annulering vanaf 4 weken voor de workshop tot 1 week voor de workshop zal 50% van de verschuldigde kosten als annuleringskosten in rekening worden gebracht.
Bij annulering binnen 1 week voor de workshop is het volledige bedrag verschuldigd.

Bij onvoldoende aanmeldingen wordt de workshop geannuleerd, in welk geval je restitutie van je betaling krijgt.

Beschikbaarheid
Wanneer er geen tickets worden weergegeven voor de betreffende workshop, dan is deze uitverkocht en kun je niet meer inschrijven.

Vragen
Vragen over de workshops kun je mailen naar: workshop@textielmuseum.nl. Je ontvangt hierop z.s.m. antwoord.