Gratis toegang op 2 & 3 juni | Open Dagen LocHal

In het hart van de Spoorzone wordt de LocHal grondig gerenoveerd door The Cloud Collective (CIVIC architects, Braaksma & Roos en Inside Outside), in opdracht van de gemeente Tilburg.

Vanaf eind 2018 biedt de LocHal plaats aan Bibliotheek Midden-Brabant, Kunstloc Brabant (voorheen bkkc brabants kenniscentrum kunst en cultuur en Kunstbalie) en Seats2meet Tilburg. Belangrijke toevoeging in het architectonische ontwerp zijn imposante textiele wanden, die samen bijna een half voetbalveld vullen! De textielen worden op Tilburgse bodem bij het Textielmuseum ontwikkeld en geproduceerd, naar ontwerp van Inside Outside.

Het TextielMuseum wil graag de unieke kans bieden om het productieproces van de gordijnen op de voet te volgen. Op 2 en 3 juni is het TextielMuseum daarom gratis toegankelijk voor iedereen die live wil zien hoe de gordijnen worden geweven op één van de computergestuurde weefmachines.

In het TextielLab is een presentatie ingericht die stap voor stap een overzicht geeft van het onderzoeksproces dat vooraf ging aan de productie. Stel je vragen gerust aan de aanwezige experts of volg één van de gratis reguliere mini-rondleidingen, waarin extra aandacht wordt besteed aan dit grootschalige Tilburgse project!

Op 2 juni wordt tijdens de Dag van de Bouw en Dag van de Architectuur ook de bouwplaats van de LocHal opengesteld. Je kunt vrij inlopen om een eerste indruk te krijgen van wat er gaat komen en de nieuwe trappen nemen naar de eerste en tweede verdieping. Ook hangt er een grote staal van het textiel om te bekijken en te voelen!

De bouwplaats van de LocHal is opengesteld tussen 13.00 - 16.00 uur

Het TextielMuseum is geopend van 12.00 - 17.00 uur