Nationale Museumweek 2018

Nationale Museumweek 2018

Van 9 t\m 15 april is het weer Nationale Museumweek! Met het thema ‘Ons echte goud: dichterbij dan je denkt’ zetten musea in heel Nederland die week het enorme culturele kapitaal in de schijnwerpers. Kom tijdens de Nationale Museumweek op woensdag, zaterdag en zondag naar het TextielMuseum en je ontvangt 50% korting op de entreeprijs!

Bovendien organiseert het TextielMuseum in deze week een reeks aan gratis activiteiten. Veel van de activiteiten staan in het teken van de tentoonstelling ‘1920s JAZZ AGE | Fashion & Photographs’. Zo kun je tijdens een inloopworkshop een haarsieraad maken, een dansje wagen op muziek uit de Jazz Age en jezelf geheel in jaren 20 stijl op de foto zetten in onze photobooth!

Alle gratis activiteiten op een rij:

Mini-rondleidingen
Zaterdag en zondag | 13.00, 13.45, 14.45 en 15.30 uur
Laat je mee terug in de tijd nemen in de tentoonstelling ‘1920s JAZZ AGE | Fashion & Photographs’ of kom meer te weten over de kleurrijke werken in de tentoonstelling ‘Kleur & Abstractie | Generaties in Dialoog’. Liever weten wat er allemaal gemaakt wordt in het TextielLab? In de mini-rondleidingen van een half uur duik je even in de wereld van textiel! Aanmelden voor de mini-rondleidingen is niet nodig.

Inloopworkshop ‘Head Dress’ in het TextielLab
Woensdag, zaterdag en zondag | 13:00 tot 16:00 uur
Met materialen als veertjes, kraaltjes en handgedraaid koord uit het TextielLab maak je je eigen sieraad voor in je haar, geïnspireerd op de ‘roaring twenties’!

Roaring 20s Photobooth
Zaterdag en zondag | 12:00 tot 17:00 uur
Kies jouw favoriete jaren ’20 props en maak een foto in de photo booth! Je kunt de foto ter plekke uitprinten en meenemen als aandenken.

‘Jaren van voorspoed’ film Andere Tijden
Hele week | doorlopend
Op het panoramadeck van het entreegebouw wordt een aflevering van 'Andere Tijden' getoond die met indrukwekkende archieffilms een beeld geeft van de jaren 20 in Nederland. Auto's en luxe warenhuizen worden steeds meer zichtbaar in het straatbeeld en de jazzmuziek en Hollywoodfilms bereikten ons land.

Handweverij Vincentius
Dinsdag t/m vrijdag | 13.00-15.00 uur
Zaterdag en zondag | 12.00-17.00 uur

Je bent van harte welkom een kijkje te nemen in Handweverij Vincentius, op het terrein van het TextielMuseum. De handweverij is een creatieve werkplek voor mensen met een beperking waar o.a. geweven, gevilt en gebreid wordt onder begeleiding van ASVZ.