Bezoekersinfo

Groepsbezoek

Het museum bezoeken met een groep? Boek dan een groepsbezoek. Zo kan de groep snel naar binnen en kunnen de groepsleden tegelijkertijd het museum bezoeken. Verrijk het bezoek met één van onze interessante rondleidingen. 

Groepsrondleidingen

Ben je van plan het museum met een groep te bezoeken? Boek dan één van onze levendige rondleidingen:

Kijk mee over de schouder van een kunstenaar – rondleiding TextielLab
Het TextielLab is het ‘kloppende hart’ van het museum, een unieke plek waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan. Dagelijks werken onze textielexperts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten. Je wandelt langs de vele technieken: weven, breien, laseren, borduren, tuften en passement.

Groepsbezoek TextielMuseum

De geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg – rondleiding Industrialisatie
Hoe ging het er vroeger aan toe in een textielfabriek? Hoe werd er toen geproduceerd? Waar komt de naam ‘Kruikenzeiker’ vandaan? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens deze rondleiding. Je brengt een uitgebreid bezoek aan de Wollendekenfabriek met de stoommachine en de Damastweverij. En we vertellen meer over het gebouw dat oorspronkelijk als textielfabriek diende.

Rondleiding tijdelijke tentoonstellingen – Design, kunst of mode centraal
Ieder jaar biedt het TextielMuseum vier tentoonstellingen. De rondleider neemt je mee naar de collectietentoonstelling en de thematentoonstelling op het gebied van textiele kunst, textiele vormgeving of mode. We laten je het maakproces van verschillende objecten zien en we leggen een link met het TextielLab. 

Vrijwilliger met bezoekers. Foto: Tommy de Lange

Talen

Rondleidingen worden standaard verzorgd in het Nederlands. Engels kun je aanvragen via het aanvraagformulier. Bezoek je het museum met een groep, dan bieden we ruime cateringmogelijkheden voor bijvoorbeeld een ontvangst met koffie, thee en iets lekkers, een groepslunch of een afsluitende borrel.

Bekijk de cateringmogelijkheden.

Aanmelden

Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een rondleiding kun je tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum indienen. Wij adviseren je om een boeking voor een grotere groep of een uitgebreid programma eerder aan te vragen in verband met beperkte ruimte.

Engelstalige rondleiding

Voorwaarden museumbezoek

Voor het museumbezoek zijn de reguliere huisregels van kracht. Lees hier de huisregels.