Update coronavirus, 1 maart 2021

TextielMuseum tijdelijk gesloten, TextielLab open voor professionals

Door de lockdown in Nederland is het TextielMuseum tijdelijk gesloten voor bezoekers. Voorlopig sluiten we onze deuren t/m 15 maart 2021. We volgen hierin de adviezen van het RIVM en het ministerie van Volksgezondheid, om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen. Daarnaast zijn alle geplande activiteiten tot en met 15 maart 2021 geannuleerd. We hopen je snel weer op een veilige manier te mogen ontvangen in ons museum.

TextielLab

Het TextielLab blijft open voor professionals en hanteert maatregelen om de werkzaamheden veilig te laten verlopen. Lees hier het protocol dat is opgesteld voor kunstenaars, ontwerpers en medewerkers die werken in het TextielLab. Daarnaast zijn er mogelijkheden ontwikkeld om op afstand te werken. Voor meer informatie over werken in het TextielLab, kun je contact opnemen met de Front Office via: info@textiellab.nl.

Groepsactiviteiten (Design Studio, workshops, masterclasses e.d.)

Alle geplande groepsactiviteiten en rondleidingen zijn geannuleerd. Deelnemers ontvangen hun betaling retour. We nemen contact op met iedereen die een plek gereserveerd heeft in de Design Studio tussen 18 december 2020 en 15 maart 2021. Ook is het tijdelijk niet mogelijk om het auditorium of vergaderzalen te reserveren.

Onderwijsgroepen

Het TextielMuseum biedt tijdens de sluiting geen onderwijsprogramma’s aan.

Bewaar je ticket

Onder het motto “Bewaar je ticket, geniet later” vragen Nederlandse musea, theaters, festivals, concertzalen, poppodia, evenement- en sportorganisatoren gezamenlijk aan bezoekers om hun tickets te behouden en zo de culturele sector te steunen. Heb je al een online ticket voor het TextielMuseum? Dit ticket is tot en met 31 december 2021 geldig. Zodra het museum weer geopend is kun je je ticket omboeken en een nieuw tijdslot reserveren door de optie ‘Ik heb al een vrijkaart / E-ticket’ aan te vinken.

Heb je vragen over je ticket? Neem dan contact op met boekingen@textielmuseum.nl.