Rondleidingen

Bezoek het TextielMuseum aan de hand van een inspirerende rondleiding en ontdek hoe verleden, heden en toekomst op bijzondere wijze samenkomen in ons museum. 

Dagelijks GRATIS mini-rondleidingen

Onze ervaren en enthousiaste rondleiders nemen je dagelijks mee langs de highlights van het TextielMuseum en het TextielLab. Deze rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers. Je kunt je op de dag zelf aanmelden bij de balie met maximaal 4 personen per rondleiding. De totale groepsgrootte per mini-rondleiding is maximaal 15 personen.

Aanvangstijden dagelijkse mini-rondleidingen

Dinsdag t/m vrijdag om 11:00u/12:00u/14:00u en zaterdag en zondag om 13:00u/14:00u/15:00u. Aanmelden kan uitsluitend ter plekke bij de balie van het museum. De duur van de rondleiding is een half uur en deze rondleidingen worden alleen in het Nederlands gegeven.

Let op! De rondleiding is gratis. Maar voor deelname moet je wel een kaartje reserveren bij de balie. Na de tour kun je nagenieten in het TextielCafé. Of je neemt een kijkje in onze TextielShop, waar onder andere meesterlijk huiselijk textiel van ons eigen label by TextielMuseum te vinden is.

Rondleidingen voor groepen

Kijk mee over de schouder van een kunstenaar in het TextielLab. Kom te weten hoe het was om een kruikenzeiker te zijn in een Tilburgse Textielfabriek. Of raak geïnspireerd door één van onze tentoonstellingen. Wij nemen je graag mee van de oude Damastweverij, naar onze moderne textielwerkplaats: het TextielLab. Onderweg vertellen wij je over inspirerende kunstwerken en hoe textiel een belangrijk onderdeel is van ieders leven. Zo maak je kennis met de highlights van ons museum.

Een rondleiding kost € 75,- per uur. Daarnaast geldt de entreeprijs per persoon.

Een rondleiding duurt één uur. Per rondleiding geldt een groepsgrootte van maximaal vijftien personen.

Meer informatie

Gerelateerde activiteiten