Rondleidingen

Bezoek het TextielMuseum aan de hand van een inspirerende rondleiding.

Dagelijkse GRATIS Mini-Rondleidingen

Onze rondleiders nemen je dagelijks mee op een korte tour langs de highlights van het TextielMuseum en het TextielLab.

Deze rondleidingen zijn bedoeld voor individuele bezoekers. Je kunt je op de dag aanmelden bij de balie (max. 4 personen per rondleiding). De maximale groepsgrootte per mini-rondleiding is 15 personen.

  • dinsdag t/m vrijdag om 11:00u/12:00u/14:00u
  • zaterdag en zondag om 13:00u/14:00u/15:00u
  • aanmelden kan uitsluitend ter plekke bij de balie van het museum
  • de duur van de rondleiding is een half uur
  • deze rondleidingen worden alleen in het Nederlands verzorgd

Voor of na de tour kun je eventueel voor iets te drinken en te eten terecht in ons TextielCafé. Of neem eens een kijkje in de TextielShop waar onder andere de textiele producten van het huislabel by TextielMuseum te vinden zijn.

Kijk mee over de schouder van een kunstenaar – rondleiding TextielLab
Het TextielLab is het ‘kloppende hart’ van het museum, een unieke plek waar onderzoek en experiment hoog op de agenda staan. Dagelijks werken onze textielexperts samen met designers en kunstenaars aan bijzondere textiele producten. Je wandelt langs de vele technieken: weven, breien, laseren, borduren, tuften en passement.

De geschiedenis van de textielindustrie in Tilburg – rondleiding Industrialisatie
Hoe ging het er vroeger aan toe in een textielfabriek? Hoe werd er toen geproduceerd? Waar komt de naam ‘Kruikenzeiker’ vandaan? Op al deze vragen en meer krijg je antwoord tijdens deze rondleiding. Je brengt een uitgebreid bezoek aan de Wollendekenfabriek met de stoommachine en de Damastweverij. En we vertellen meer over het gebouw dat oorspronkelijk als textielfabriek diende.

Rondleiding tijdelijke tentoonstellingen – Design, kunst of mode centraal
Ieder jaar biedt het TextielMuseum vier tentoonstellingen. De rondleider neemt je mee naar de collectietentoonstelling en de thematentoonstelling op het gebied van textiele kunst, textiele vormgeving of mode. We laten je het maakproces van verschillende objecten zien en we leggen een link met het TextielLab. 

Talen

Rondleidingen worden standaard verzorgd in het Nederlands. Engels kun je aanvragen via het aanvraagformulier. Bezoek je het museum met een groep, dan bieden we ruime cateringmogelijkheden voor bijvoorbeeld een ontvangst met koffie, thee en iets lekkers, een groepslunch of een afsluitende borrel.

Bekijk de cateringsmogelijkheden.

Catering tijdens uw groepsbezoek

Als het museum met een groep wordt bezocht zijn er ruime cateringmogelijkheden voor bijvoorbeeld een ontvangst met koffie/thee en iets lekkers erbij, een groepslunch en/of een afsluitende borrel.

Aanmelden

Voor een aanvraag gebruik je het aanvraagformulier. Een aanvraag voor een rondleiding kun je tot uiterlijk twee weken vóór de bezoekdatum indienen. Wij adviseren je om een boeking voor een grotere groep of een uitgebreid programma eerder aan te vragen in verband met beperkte ruimte.

Voorwaarden museumbezoek

Voor het museumbezoek zijn de reguliere huisregels van kracht. Lees hier de huisregels.