Ontwerp je eigen housepad

Aansluitend op de tentoonstelling ‘Gedachtespinsels | Dutch Design door Kiki van Eijk’ organiseert het TextielMuseum verschillende workshops. Het huiselijke thema dat regelmatig terugkomt in het werk van Kiki van Eijk is de inspiratie voor deze workshop. Je ontwerpt je je eigen housepad; een rond vilten kussentje voor op je stoel waarin jouw ‘thuis’ de hoofdrol speelt. Je verwerkt je favoriete elementen van thuis in je housepad, die je met je eigen naaimachine met verschillende technieken zoals reversible applique, naaldvilten en borduren gaat uitwerken.

Voorafgaand aan de workshop ga je in of rondom je huis op zoek naar de dingen die van jouw huis een thuis maken. Denk aan objecten, accessoires, meubels, of bloemen en planten. Fotografeer deze dingen en breng de foto’s mee naar de workshop. Aan de hand van de foto’s maak je een ontwerp voor je housepad.

Tijdens de workshop leer je je naaimachine beter kennen. We passen verschillende technieken toe, zoals reversible applique, naaldvilten en borduren met de naaimachine. Zo ontdek je hoe je een goede compositie kunt maken, leer je verschillende manieren appliceren en bewerk je sjablonen met een gemakkelijke vorm van needlepunchen tot de meest fantasierijke bloemen.

• Voor deze workshop is ervaring met een naaimachine nodig.
  • Breng je eigen naaimachine mee. Heb je geen eigen naaimachine? Stuur een mail naar [email protected] om er een van het museum te lenen.
  • Breng uitgeprinte foto’s mee van jouw favoriete voorwerpen, meubels, bloemen of planten van 11cm bij 16 cm.