Geannuleerd: Kant als Empowerment in Moderne Couture

Vanwege de maatregelen vanuit de overheid m.b.t. het coronavirus (COVID-19) is het TextielMuseum tijdelijk gesloten t/m 1 juni 2020. Dit betekent ook dat wij alle geplande groepsactiviteiten zullen annuleren.

Heb je een ticket voor deze workshop gekocht? Neem dan contact op met ons via [email protected] om het betaalde bedrag terug te krijgen.

Tijdens deze masterclass leer je hoe je kunt experimenteren met kant in je eigen couture ontwerp. Kant roept van oorsprong een ‘romantisch’ beeld op, maar met het moderne kant nemen we juist ’empowerment’ als uitgangspunt. Ontdek op welke manier je kant toepast in je ontwerp zodat er een krachtig couture stuk tevoorschijn komt.

Je onderzoekt eerst hoe ontwerpers van nu, zoals Alexander McQueen, Ann Demeulenmeester en Isabel Marant  kant gebruiken als een volwaardig onderdeel van hun ontwerp, in plaats van kant enkel te gebruiken als versiering. In de lijn van deze inspiraties ga je nieuwe ontwerpen ontwikkelen in kant. Je maakt gebruik van de ‘moulage techniek’, door direct op de pop het ontwerp vorm te geven zie je meteen het silhouet dat ontstaat.

Je sluit de dag af met het bespreken van de ontwerpen die zijn ontstaan. Je gaat naar huis met een eigen ontworpen element van een couture stuk, dat klaar is om zelfstandig doorontwikkeld te worden. Na de deelname heb je voldoende ervaring om zelfstandig modern kant te verwerken als bepalend onderdeel van je ontwerp.

Rianne van der Steen

De Masterclass Kant in Moderne Couture wordt gegeven door Rianne van der Steen, zij is als modevormgever bezig met de technische constructie van kleding en heeft als docent veel ervaring in het overbrengen van deze technieken aan modemakers.  Na haar opleiding werkte Rianne bij verschillende iconische modeontwerpers, zoals Vivienne Westwood, Alexander McQueen, Isabell Kristensen, Robert Cary-Williams, Bruce Oldfield en bij Nederlandse labels als Cora Kemperman en The People of the Labyrinths. Ze heeft haar eigen modeatelier genaamd ‘Rianne van der Steen Couture’.

Praktische zaken

Data:

• 29 februari 2020, 12:00 tot 16:30
  • 9 mei 2020, 12:00 tot 16:30

Prijs: € 90,00 (inclusief entree TextielMuseum, materialen en koffie/thee, lunch is niet inbegrepen) Eventuele materiaalkosten a €10 voor kanten stof worden apart berekend en kun je betalen in het museum.

Bijzonderheden: Je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de masterclass is ontvangen