De Textielclub – Slapen onder de sterrenhemel

Er is veel te beleven in het TextielMuseum! Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud organiseert het museum iedere schoolvakantie op woensdag- en zondagmiddag ‘De TextielClub’.

Samen met andere kinderen en een museumdocent krijg je een rondleiding door het museum, hierbij bekijk je de machines, de kunstwerken en krijg je een brede indruk van het museum. Na de rondleiding ga je creatief aan de slag met het maken van een eigen kunstwerk! Elke vakantie ga je met De TextielClub een andere workshop doen, van vilt maken tot stoffen verven in bijzondere patronen.

Slapen onder de sterrenhemel

In de kerstvakantie wordt het vroeg donker en zie je veel sterren. Het zou fantastisch zijn als je elke dag onder de sterren in slaap kon vallen! Daarom halen we de sterren naar je bed toe. Stempel en schilder de mooiste nachttaferelen op jouw eigen kussensloop.  Samen met andere kinderen krijg je een rondleiding door het museum en daarna mogen jullie, onder leiding van een museumdocent, zelf creatief aan de slag met je eigen sterrenhemel.