Basiscursus weven op een weefgetouw

Weven is het kruisen van draden: schering en inslag. Je creëert je eigen textiele constructie en je bepaalt je eigen textuur, kleur en creatie. Je doet dit op een weefgetouw.

In samenwerking met Weefnetwerk organiseert het TextielMuseum een basiscursus weven op een weefgetouw. Deze cursus geeft je inzicht in wat een weefgetouw is, hoe je een schering maakt, hoe je een schering overbrengt op een weefgetouw en de draden inrijgt op de schachten en door de weefkam. Je experimenteert met diverse materialen op een weefgetouw en je leert de basis van het lezen en schrijven van weefbindingen.

De basiscursus weven bestaat uit twee lesdagen (17 april en 24 april) met beide vijf uur weefles en een bezoek van een uur aan het TextielLab en de museumbibliotheek. Je ontvangt meer informatie over de lesdagen na inschrijving.

Data: vrijdag 17 april 2020 en vrijdag 24 april 2020
Tijd: 10.00 tot 16.00 uur
Docenten: Marleen Jongen en Anneke Kersten
Cursusprijs: €190,-  per cursusdag inclusief entree museum, materiaal, koffie en thee exclusief lunch (studentenkorting bij Weefnetwerk onder voorbehoud)
Locatie: educatieruimte TextielMuseum
Bijzonderheden: de cursus gaat door bij een minimum van acht inschrijvingen

Aanmelden

Meld je aan bij Marleen Jongen door een mailtje te sturen naar [email protected] of te bellen naar 055-3601512.