Workshops Op Zondag | 'Earth Matters'

Iedere 1ste en 3de zondag van de maand kun je deelnemen aan inspirerende worskhops onder leiding van museumdocenten en ontwerpers Veronica Vaes en Ilse Vermeulen.

Bekijk het programma met interessante workshops:

3 september 2017 Verweven herinneringen (VOL)
17 september 2017 Mos in huis (VOL)
8 oktober 2017 Botanisch borduren (VOL)
22 oktober 2017 Eco-dyeing (VOL)
5 november 2017 Verweven herinneringen (VOL)
19 november 2017 Mos in huis (VOL)
26 november 2017 Mos in huis (VOL)
3 december 2017 Botanisch borduren
17 december 2017 Eco-dyeing (VOL)

Verweven herinneringen

foto/ontwerp: Simone Post
foto&ontwerp: simone post

In de tentoonstelling 'Earth Matters' draait het met name om recycling en het hergebruiken en waarderen van wat er om je heen aanwezig is, een zeer relevant thema.

Kleding en ander textiel bevat vaak veel herinneringen. Eens komt het moment dat je de kleding- of lakenkast wilt of moet leegruimen. En dan? Transformeer jouw oude, geliefde garderobe of tafellakens tot een uniek kunstwerk.

Neem je persoonlijke materialen mee en verwerk ze tot een nieuw product. Je kunt eventueel ook gebruik maken van aanwezige materialen zoals gerecycled garen en milieuvriendelijke garens.

Datum: zondag 3 september 2017
Tijd: 13.30 tot 16.30 uur

Inschrijven verplicht:  je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen

Koop uw ticket hier

Mos in huis

Mos. Het roept bij ons beelden op van prachtige, verlaten bossen in de ochtenddauw. De groene, fluweelachtige plantjes nodigen je uit om met je blote voeten over heen te lopen. Je kunt er niet om heen: groen is het codewoord voor je interieur, zowel op het gebied van duurzaamheid als de kleur. Haal het buiten naar binnen met deze prachtige geborduurde mosjes. Gebruik een mix van garens in verschillende texturen en tinten en het ziet er levensecht uit.

Na deze workshop mag je de borduurring niet meenemen. Wil je een mosborduursel maken die op de ring kan blijven? Neem er dan zelf eentje mee.

Datum:  zondag 17 september 2017
Geschikt voor: jongeren en volwassenen
Prijs: € 15,00 (inclusief materialen, exclusief entree TextielMuseum)

Botanisch borduren

Foto: The Green Galery

Natuur en cultuur komen in deze workshop samen. Een blad als onconventionele ondergrond wordt d.m.v. borduursels voorzien van geometrische en/of organische vormen. Zo creëer je zelf een origineel en wonderlijk werk waarin natuurlijke schoonheid en de menselijke hand verbonden zijn. De tijd zal zijn werk doen en het werk zal veranderen, een ode aan de kringloop.
Er zijn mooie bladeren aanwezig, als je wilt kun je zelf ook een blad of meerdere bladeren meenemen van je favoriete boom.

Datum: zondag 8 oktober 2017

Eco Dyeing

foto: indiaflint.com

Bij eco-dyeing pas je verschillende ecologisch en duurzame verfprocessen toe. Gebruik makend van de door India Flint ontwikkelde authentieke techniek, decoreer je stoffen met materialen die je om je heen kunt vergaren.
Je leert kleuren met natuurlijke verfstoffen, lokale planten en afval. Aan het einde van de middag ga je naar huis met verschillende druk- en verfproeven, die je zelf tot een prachtig eindproduct kunt verwerken.

Datum: zondag 22 oktober 2017

Verweven herinneringen

foto/ontwerp: Simone Post
foto&ontwerp: simone post

Datum: zondag 5 november 2017

Mos in huis

Datum:  zondag 19 november 2017

EXTRA : Mos in huis

Datum:  zondag 26 november 2017

Botanisch borduren

foto: The Green Galery

Datum: zondag 3 december 2017

Eco Dyeing

foto: Indiaflint.com

Datum: zondag 17 december 2017

Deze workshop is uitverkocht

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koop online je ticket voor de Workshops op Zondag

Reserveer een plaats voor de Workshops op Zondag door aankoop van een ticket via het online ticketsysteem. Je ontvangt na aankoop je ticket per mail dat enkel nog even gescand moet worden in het museum.

Tickets voor de workshop zijn exclusief entree. Dus nog geen entreebewijs of museumkaart? Voeg deze dan gemakkelijk toe aan je bestelling onder de knop 'Entree individueel'.

Wijziging of annulering:
Tot één week van tevoren zijn wijzigingen of annulering kosteloos. Daarna zijn we genoodzaakt de kosten van de workshops en eventuele catering in rekening te brengen.

Beschikbaarheid
Wanneer er geen tickets worden weergegeven voor de betreffende workshop, dan is deze uitverkocht en kun je niet meer inschrijven.

Vragen
Vragen over de workshops kun je mailen naar: workshop@textielmuseum.nl. Je ontvangt hierop z.s.m. antwoord.