Workshops Op Zondag | '1920s Jazz Age | Fashion & Photographs'

Iedere 1ste en 3de zondag van de maand kun je deelnemen aan inspirerende worskhops onder leiding van museumdocenten en ontwerpers Veronica Vaes en Ilse Vermeulen.

Bekijk het programma met interessante workshops:

7 januari 2018 One Hour Dress
21 januari 2018 Silk Painting
4 februari 2018 Roaring Twenties Jewels
18 februari 2018 One Hour Dress
4 maart 2018 Silk Painting
18 maart 2018 Roaring Twenties Jewels
8 april 2018 One Hour Dress
15 april 2018 Silk Painting
6 mei 2018 Roaring Twenties Jewels
27 mei 2018 One Hour Dress

Een stijlvolle, authentieke jurk in jaren ’20 stijl binnen een uur?
Tijdens deze workshop leer je hoe je dit doet en maak je een patroon op basis van Mary Brooks Picken's 1923 handleiding The One Hour Dress.

Datum: zondag 7 januari 2018
Tijd: 13.30 tot 16.30 uur

Inschrijven verplicht:  je bent ingeschreven wanneer de betaling voor de workshop is ontvangen

Silk Painting

Chiffon en glanzend zijden beschilderde jurken met Art Deco dessins typeren de jaren ‘20. Het gebruik van zijdeverf zorgt voor prachtig sprankelende kleuren.

In deze workshop maak je kennis met de uitgebreide techniek van het zijdeverven. Haal inspiratie uit het kleuren- en vormenpallet van de Art Deco uit de jaren ’20 en maak je eigen ontwerp.

Datum:  zondag 21 januari 2018

Roaring Twenties Jewels

Proef de sfeer van originele materialen uit de jaren '20 met glazen kralen, stukjes stof van echte charelstonjurken stofjes, bandjes en knopen. In de workshop maak je met deze oude materialen je eigen compositie en borduurt deze vast op een stevige ondergrond zodat je eigen vintagejewel ontstaat.

Datum: zondag 4 februari 2018

Een stijlvolle, authentieke jurk in jaren ’20 stijl binnen een uur?
Tijdens deze workshop leer je o.a. over de techniek van Mary Brooks Picken's 1923 handleiding The One Hour Dress en ga je zelf aan de slag.

Datum: zondag 18 februari 2018

Datum:  zondag 4 maart 2018

Datum: zondag 18 maart 2018

Datum: zondag 8 april 2018

Datum:  zondag 15 april 2018

Datum: zondag 6 mei 2018

Datum: zondag 27 mei2018

Koop uw ticket hier

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Koop online je ticket voor de Workshops op Zondag

Reserveer een plaats voor de Workshops op Zondag door aankoop van een ticket via het online ticketsysteem. Je ontvangt na aankoop je ticket per mail dat enkel nog even gescand moet worden in het museum.

Tickets voor de workshop zijn exclusief entree. Dus nog geen entreebewijs of museumkaart? Voeg deze dan gemakkelijk toe aan je bestelling onder de knop 'Entree individueel'.

Wijziging of annulering:
Tot één week van tevoren zijn wijzigingen of annulering kosteloos. Daarna zijn we genoodzaakt de kosten van de workshops en eventuele catering in rekening te brengen.

Beschikbaarheid
Wanneer er geen tickets worden weergegeven voor de betreffende workshop, dan is deze uitverkocht en kun je niet meer inschrijven.

Vragen
Vragen over de workshops kun je mailen naar: workshop@textielmuseum.nl. Je ontvangt hierop z.s.m. antwoord.

Deze workshop is uitverkocht