Seminar Earth Matters door Lidewij Edelkoort

Lidewij Edelkoort is een van ’s werelds meest bekende trend forecasters. Zij reist de hele wereld over om de evolutie van sociaal-culturele trends te bestuderen. In samenwerking met Lidewij Edelkoort organiseert het TextielMuseum een seminar waarin zij zal spreken vanuit de thematiek van de tentoonstelling Earth Matters.

In dit één uur durend seminar onderzoekt Lidewij Edelkoort hoe kunstenaars en designers nieuwe manieren verkennen om hun producten op een duurzame manier vorm te geven en te produceren.

EARTH MATTERS

“Deze ‘nieuwe’ eeuw biedt kansen voor reflectie en radicale veranderingen, die een eeuw van ecologisch misbruik, overconsumptie, hebzucht en geweld goedmaken. Voor het eerst, staat er een samenleving op die natuurlijke ingrediënten gebruikt en alternatieven biedt voor fossiele energie. Deze samenleving geeft ons hoop en vertrouwen in de toekomst en zet aan tot een meer respectvolle houding voor de aarde en voor elkaar.

Design, kunst, fotografie en mode halen inspiratie uit de planeet; ze vereren haar schoonheid, brengen haar problemen onder de aandacht en hebben ontzag voor haar organische elementen. Van land tot zee, van bos tot berg, een rijkdom aan ideeën komt voort  uit de aarde. Door het gebruik van ecologisch verantwoorde stoffen, tactiele materialen, gerecyclede overblijfsels en plantaardige kleuren zien we steeds meer een beweging die het tastbare en emotionele aspect van ons leven herdefinieert.”

Lidewij Edelkoort

Datum: zaterdag 10 juni 2017
Tijd: 13:00 tot 14:00 (lunch tussen 12:00 en 13:00 in de Foyer)
Prijs: € 40,00 (€ 30,00 met korting)

Korting geldt voor Vrienden van het Museum en studenten (op vertoon van een geldige Vrienden- of studentenpas aan de balie).

Bij aankoop van een ticket kan voor € 12,50 een lunch geboekt worden (vegetarische lunchbox met een salade, sandwich, belegd broodje, stuk fruit en drankje naar keuze).

Entree TextielMuseum is inbegrepen.

Spreker: Lidewij Edelkoort
Taal: Nederlands
Locatie: TextielMuseum, Auditory

Koop ticket seminar

Inschrijven verplicht: je bent ingeschreven wanneer de betaling voor het seminar is ontvangen.

Dit seminar wordt mede mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het VSB Fonds.

Foto: Thomas Straub, Out of Chaos, 2006

Koop online je ticket

Reserveer jouw plaats voor het seminar Earth Matters door aankoop van een ticket via het online ticketsysteem. Je ontvangt na aankoop je ticket per mail die je digitaal of uitgeprint kan meenemen om te laten scannen bij de entreebalie van het museum.