Feestelijke opening 1920s JAZZ AGE

Feestelijke opening 1920s JAZZ AGE

December is feestmaand in het TextielMuseum, met als startpunt de feestelijke publieksopening van de tentoonstelling ‘1920s JAZZ AGE | Fashion & Photographs’ op zondag 10 december.

Tentoonstelling

De tentoonstelling met meer dan 150 gevarieerde kledingstukken en accessoires, filmfragmenten en foto’s biedt een blik op de glamour, overdaad en frivoliteit van de jaren 20. 

Vraag het de conservator

Caroline Boot, Conservator Kunst & Design van het TextielMuseum, is op december aanwezig in de tentoonstelling en beschikbaar voor vragen en toelichting.

Tijd: 12.30-13.30u

 


 

CAN’T REPEAT THE PAST?

WHY OF COURSE YOU CAN!

F. Scott Fitzgerald, The Great Gatsby (1925)

 


 

Programma

In het museum waan je je deze dag even geheel in deze tijd. Er wordt muziek gedraaid uit de Jazz Age, je kunt je haar laten doen door één van de top haar stylisten, deelnemen aan een make-up workshop of in stijl op de foto gaan in onze photobooth. Daarnaast krijg je bij aankoop van je entreeticket een gratis gin cocktail!    

Gin cocktail bar

Van 1920 tot 1933 gold in Amerika een verbod op de productie en verkoop van alcohol. Tijdens de Drooglegging groeide de illegale handel in drank. De Amerikanen smokkelden drank over de grens, stookten zelf alcohol en verkochten de drank vanuit zogenaamde speakeasies, verborgen etablissementen.

Geniet van een gratis gin cocktail of alcoholvrije cocktail tegen inlevering van de consumptiemunt die u ontvangt bij entree.

Make-up workshop

De make-up in de jaren 20 was donker en theatraal. Door een schaarste aan mannen na de Eerste Wereldoorlog wilden vrouwen opvallen bij de mannen. 

1920s hairstylesZwoel, vrouwelijk, maar ook ondeugend en gewild onschuldig is de trend met hartvormige lippen, smokey eyes en een lieve roze blos.

Wil jij weten hoe je bij jezelf een jaren ’20 look creëert? Schuif dan aan bij make-up workshop onder begeleiding van professionele visagistes.

Inschrijving:

Om 12u opent de inschrijving voor de sessies van 13.00u en 14.00u
Om 14u opent de inschrijving voor de sessies van 15.00u en 16.00u

De inschrijftafel is te vinden bij de ingang van de tentoonstelling  

Haar styling

In de jaren 20 valt de moderne vrouw voor een compleet nieuwe look, die ook haar veroverde vrijheid symboliseert. Niet alleen de roklengte kruipt in die tijd omhoog, ook het haar wordt steeds korter. De ‘bob’, al dan niet met 'finger waves', beleeft een hoogtepunt en accessoires worden de standaard.

Mannen uit die tijd waren glad geschoren en droegen hun haar veelal onder een hoed. Echter, onder de hoed was het haar kaarsrecht en glanzend, glad achterovergekamd met een scheiding in het midden of opzij. 

Neem plaats in de stoel van een van de professionele haarstylisten en laat je haar stijlen volgens de trends van de jaren ‘20.

Inschrijving:      

Om 12u opent de inschrijving voor de sessies van 13.00/13.30/14.00 en 14.30u
Om 14u opent de inschrijving voor de sessies van 15.00/15.30/16.00 en 16.30u

De inschrijftafel is te vinden bij de ingang van de tentoonstelling

Inloopworkshop 

Schuif aan bij de inloopworkshop in het TextielLab en maak je eigen jaren 20 haarbandje.

Instappen kan op ieder gewenst moment indien plaats beschikbaar

Photobooth

Ga op de foto in jaren 20 stijl en neem je afdruk direct mee naar huis.