Nationale Museumweek

Nationale Museumweek

Van 3 tot en met 9 april 2017 staat tijdens de Nationale Museumweek een enorm cultureel kapitaal dat van ons allemaal is, in de schijnwerpers. In het TextielMuseum komt ons textielverleden tot leven en bewaren we onze schatten. Deze pronkstukken worden het hele jaar door getoond in verschillende exposities te zien in ons museum. Tijdens de Nationale Museumweek willen wij 'ons echte goud' nog eens extra in het zonnetje zetten. 

De nieuwe tentoonstelling ‘Ornamentale Patronen | Trijpweefsels van de Amsterdamse School' toont een grote verscheidenheid aan Amsterdamse School trijpkleden, gordijnstoffen, wandbespanningen en meubelbekleding uit de collectie van het TextielMuseum.

‘Rafelranden van Schoonheid’ (nog tot 28 mei) toont werken van vijf verschillende kunstenaars, ieder gemaakt in de bijzondere werkplaats van het museum, het TextielLab. Deze werken balanceren allemaal op de grens van aantrekking en afstoting. Zij verleiden tot kijken, maar roepen ook tegenstrijdige gevoelens op.

DAGELIJKSE GRATIS MINI-RONDLEIDINGEN

Onze rondleiders nemen je mee op tour langs de highlights van het TextielMuseum en het TextielLab

In een groep van maximaal 15 personen ontdek je de wereld van het textiel. De rondleider zorgt voor een goede balans tussen het verstrekken van informatie en het stellen van vragen. 

Na de tour kun je eventueel voor iets te drinken en te eten terecht in ons vernieuwde TextielCafé. Of neem eens een kijkje in onze TextielShop waar onder andere de textiele producten van ons eigen label by TextielMuseum te vinden zijn. 

- dagelijks (di t/m zo) om 13:00u/14:00u/15:00u

- aanmelden kan uitsluitend ter plekke bij de balie van het museum

- de duur van de rondleiding is een half uur

INLOOPWORKSHOP
Voor kinderen tussen 6 en 12 jaar organiseert het museum op woensdag- en zondagmiddag van 14:00u tot 16:00u een gratis inloopworkshop ‘Mini Weaves’; onder begeleiding van een museumdocent maak je een kleurrijk weef-dagboek, waarin je met kleur en materiaal laat  zien hoe jij je die dag voelt.

Zondag 2 april
| Workshop op Zondag - Stitch & Slash

Zondag 2 april
| Inloopworkshop 14:00 - 16:00u

Woensdag 5 april 
| Inloopworkshop 14:00 - 16:00u

Zondag 9 april
| Inloopworkshop 14:00 - 16:00u

Let op: In de regionale huis-aan-huis-bladen vind je een speciale coupon waarmee je tijdens Museumweek het TextielMuseum en De Pont gratis kunt bezoeken!