Basiscursus weven op een weefgetouw door TextielMuseum en Weefnetwerk

Weven is het kruisen van draden: schering en inslag. Je creëert je eigen textiele constructie, je bepaalt je eigen textuur, je eigen kleur, je eigen creatie. Je doet dit op een weefgetouw.
Deze cursus biedt de mogelijkheid: inzicht krijgen wat een weefgetouw is, hoe je een schering maakt, hoe je een schering overbrengt op een weefgetouw en de draden inrijgt op de schachten en door de weefkam. Je experimenteert met diverse materialen op een weefgetouw. Je leert de basis van het  lezen en schrijven van weefbindingen.

De cursus wordt aangeboden door TextielMuseum en Weefnetwerk.

Er zijn twee lesdagen met vijf uur weefles en één uur bezoek aan het Textiellab en de museumbibliotheek. De cursus gaat door bij deelname van acht cursisten, bij de bevestiging ontvang je informatie over de lesdagen.

Data:                   vrijdag 6 en 13 april 2018
Tijd:                     10.00 tot 16.00 uur | 5 uur weefles en 1 uur excursie
Docenten:          Marleen Jongen en Anneke Kersten
Cursusprijs:       € 190,- inclusief materiaal, koffie en thee, exclusief lunch