Basiscursus bindingsleer weven door TextielMuseum en Weefnetwerk

Tijdens deze cursus wordt de basiskennis bindingsleer behandeld. Je leert verschillende weeftechnieken op vier en acht schachten, het lezen van bindingstekeningen, zelf tekenen en toepassen en welke materialen geschikt zijn voor deze weeftechnieken.

Marleen Jongen behandelt diverse weeftechnieken op vier schachten met o.a. blokrijgingen, structuren in weefsels en kleur in weefsels tijdens de eerste twee lesdagen. De derde dag komt de basiskennis dubbelweven op vier en acht schachten aan bod door Anneke Kersten: uitleg techniek, kleurgebruik en blokontwerp.

De cursus wordt aangeboden door TextielMuseum en Weefnetwerk.

Tijdens de cursusdagen wordt de theorie van de weeftechnieken behandeld, de uitvoering doe je thuis op je weefgetouw. De cursist moet voor de uitwerking beschikken over een vierschachts weefgetouw, voor de laatste les een weefgetouw met acht schachten.

Data            13 oktober en 10 november 2017 Marleen Jongen
                     8 december 2017 Anneke Kersten
Tijd:             10.00 tot 13.00 uur
Docenten    Marleen Jongen en Anneke Kersten