Bibliotheek Midden-Brabant en TextielMuseum maken textielinformatie toegankelijk

Het TextielMuseum heeft een uitgebreide bibliotheek met meer dan 20.000 boeken over textielerfgoed, -kunst en -design. Om deze speciale bibliotheek zichtbaarder te maken werken het TextielMuseum en de Bibliotheek Midden-Brabant samen, door de catalogus van het TextielMuseum te integreren in de catalogus van de Bibliotheek Midden-Brabant. Zo hebben alle bezoekers van de website van de Openbare Bibliotheek ook toegang tot de titels van de bibliotheek van het TextielMuseum. Uiteraard blijft de catalogus ook toegankelijk via onze eigen website.

Sinds de jaren ’70 is de bibliotheek een vast onderdeel van het TextielMuseum. Ook daarvoor was er een grote collectie boeken, maar sinds de opening is de collectie gegroeid tot meer dan 20.000 titels over kunst, design en erfgoed van textiel in Nederland. Je vindt er boeken en tijdschriften over nieuwste (textiel)materialen, Nederlandse textielkunstenaars, internationaal textieldesign, maar ook over handwerk en geschiedenis. Daarnaast bezit de bibliotheek originele manuscripten, bijvoorbeeld van studenten van de Textielschool in Tilburg en Duitsland tussen 1870 en 1970 en stalenboeken van textielfabrieken als Mommers en AaBe.

De bibliotheek van het TextielMuseum is open op dinsdag, woensdag en donderdag.